Імбирний чай для імунітету

Імбирний чай для імунітету



Імбирний чай: 20 простих та смачних рецептів приготування



Фото: Yasonya, AdobeStock Складно знайти людей, які б ніколи не чули про користь імбирного чаю. Він чудово зігріває, зміцнює імунітет і сприятливо впливає на організм і самопочуття в цілому. Зібрали для тебе велику добірку рецептів!



1. Імбирний чай з лимоном та медом



Фото: pinterest.com Мабуть, найлегший та найкласичніший варіант на кожен день. Тобі знадобиться: 500 мл води, 3-4 см імбиру, 1/2 лимона, 1 ст. Приготування: Тонко наріж лимон, натрій імбир і залий їх окропом. Дай настоятися чаю 5-7 хвилин, проціди і додай мед.



2. Імбирний чай з лимоном та м'ятою



Фото: 7days.ru Якщо волієш солодкі напої, додай цукор чи мед. Тобі знадобиться: 500 мл води, 5-6 см імбиру, 4 гілочки м'яти, 1/2 лимона. Приготування: Тонко наріж лимон і імбир, залий їх водою і доведи до кипіння.



3. Імбирний чай із полуницею



Фото: patee.ru Якщо для свіжих полуниць не сезон, тоді цілком підійде і заморожена. Тобі знадобиться: 8 см імбиру, 5 г чорного чаю, 50 г полуниці, 1/2 лимона, 120 мл полуничного сиропу. Приготування: Наріж імбир тонкими пластинками, додай чорний чай, залий 1 літр окропу і дай напою настоятися 7-10 хвилин.



4. Зелений чай із імбиром



Фото: 4tololo.ru Дуже добрий як гарячим, так і холодним. Тобі знадобиться: 1 ст.зеленого чаю, 30 г імбиру, 1 лимон, 1 ч. л. кориці, 1л води. Приготування: Тонко наріж імбир і лимон, відправте всі інгредієнти в заварник і залий літром гарячої води. Дай настоятися чаю 7-10 хвилин. 20 найкращих рецептів домашнього лимонаду на будь-який смак



5. Чорний чай з імбиром та апельсином



Фото: kafevanil.tomsk.ru При подачі додай у чай кілька листочків м'яти та скибочку лимона. Тобі знадобиться: 1 апельсин, 1,5 ст. чорного чаю, 30 г імбиру, 1,5 ст. коричневого цукру, 800мл води. Приготування: Очисти апельсин, розбери його на часточки, видали плівки, наріж м'якоть і відправ її в заварник. Туди ж відправ тертий імбир та інші інгредієнти, залий все окропом і дай настоятися чаю під кришкою близько 5 хвилин.



6. Імбирний чай із куркумою



Фото: freepik.com На сході такий чай вважається напоєм довголіття. Тобі знадобиться: 1 ст. тертого імбиру, 1 ч. л. меду, 1 ч.л. куркуми, 500мл води. Приготування: Натрій імбир і відправ його у френч-прес разом з куркумою. Зали окропом і дай чаю настоятися 4-5 хвилин. Розлий його по чашках і додай трохи меду.



7. Імбирний чай із молоком



Фото: povar.ru Незвичайний рецепт для любителів оригінального чаю. Тобі знадобиться: 2 склянки води, 3/4 склянки молока, 1 ст. тертого імбиру, 3 ч. л. цукру, 3 ч. л. чорний чай. Приготування: Закип'ятіть воду, додай імбир і провари 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай цукор, перемішай до розчинення та доведи відвар до кипіння. Додай чорний чай і за бажанням – спеції. Проварити все кілька хвилин, влий кипляче молоко і проварити ще 1 хвилину. Процідити напій.



8. Імбирний чай з яблуком та корицею



Фото: polar.ru Як основу можна взяти зелений чи будь-який змішаний чай. Тобі знадобиться: 2 ч. л. чорного чаю, 1 паличка кориці, 4-5 см імбиру, 4 гілочки м'яти, 2 яблука. Приготування: Тонко наріж імбир та яблука, і відправь усі інгредієнти в каструлю. Залий туди ж 1 літр окропу, доведи чай до кипіння і проварити 5 хвилин на слабкому вогні. Зніми його з плити, дай настоятися 10-15 хвилин під кришкою і розлий по чашках. 20 легких салатів на кожен день або святковий стіл



9. Імбирний чай зі спеціями



Фото: youtube.com За бажання можна додати й інші спеції на свій смак. Тобі знадобиться: 3 см імбиру, 1 паличка кориці, 4 коробочки кардамону, 1 зірочка бадяну, 5 бутонів гвоздики, 3 гілочки м'яти, 800 мл води, цукор або мед. Приготування: Натріть імбир, подрібни м'яту і відправ їх у заварник з усіма спеціями. Зали окропом і дай чаю настоятися 6-7 хвилин. Проціди його чашками і додай мед чи цукор.



10. Імбирний чай із малиною



Фото: pinterest.com Підкорює не лише своїм смаком, а й неповторним ароматом. Тобі знадобиться: 100 г малини, 3 ст. меду, 3-4 см імбиру, 1/2 склянки лимонного соку, 3 ч. л. зеленого чаю, 2 гілочки м'яти, 1/2 лимона. Приготування: Тонко наріж або натрій імбир, залий його 2 склянками води, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Додай решту інгредієнтів, перемішай і дай чаю настоятися. При подачі - розбавити його водою за бажанням.



11. Імбирний чай з журавлиною



Фото: about-tea.ru Можеш використовувати свіжу, заморожену або навіть в'ялену журавлину. Тобі знадобиться: 100 г журавлини, 1 ст. меду, 4 см імбиру, 3 скибочки лимона, 500 мл води. Приготування: Дрібно наріж імбир і лимон, розімни журавлину, залий все це окропом і прогрій 3-4 хвилини на плиті.Зніміть чай з вогню, дай настоятися і проціди його в чашки. Додай мед та подавай до столу.



12. Імбирний чай із шипшиною



Фото: postila.ru Дуже смачний, корисний та ароматний чай. А ще – добре заварюється в термосі. Тобі знадобиться: 2 см імбиру, 2-3 ст. шипшини, 300 мл води, 2 гілочки м'яти. Приготування: Промийте шипшину, подрібніть імбир і м'яту. Залий все окропом, проварити 10-15 хвилин на слабкому вогні або залиш чай заварюватися в термосі на 3-5 годин. 10 простих рецептів тушкованої капусти з м'ясом



13. Зелений чай з імбиром та цитрусами



Фото: dzen.ru При подачі додай трохи м'яти або меду до смаку. Тобі знадобиться: 300 мл окропу, 2 ст.л. зеленого чаю, 2-3 кружечки апельсина, 3 бутони гвоздики, 2 см імбиру. Приготування: Тонко наріж імбир, відправ всі інгредієнти в заварник і зали окропом. Дай чаю настоятися 7-10 хвилин і пий його гарячим чи холодним.



14. Імбирний чай із кмином



Фото: craftlog.com Для любителів пікантних пряних напоїв цей рецепт стане справжньою знахідкою. Тобі знадобиться: 1 ст. чорного чаю, 1 ч. л. кмину, 20 г імбиру, 4-5 скибочок лимона, 800 мл води. Приготування: Тонко наріж імбир і лимон, відправте всі інгредієнти в заварник і зали окропом. Дай настоятися чаю 7-10 хвилин.



15. Імбирний чай із ромашкою



Фото: pinterest.com Тонізуючий та заспокійливий одночасно – чудовий чай. Тобі знадобиться: 40 г ромашки, 30 г імбиру, 20-40 г сушених яблук, 1/2 лимона, 600 мл води. Приготування: Натріть імбир, дрібно наріж лимон зі шкіркою і відправь всі інгредієнти в заварник. Залий чай окропом і дай йому настоятися 10 хвилин. Додатково можеш додати солодкий сироп чи мед.



16. Імбирний чай із каркаде



Фото: mirtesen.ru Такий чай виходить досить кислим, тож додай цукор за потребою. Тобі знадобиться: 10 г каркаде, 15 г імбиру, 60 мл лимонного соку, 800 мл води. Приготування: Дрібно натрій імбир, відправ його і каркаде в каструлю, залий водою і доведи до кипіння. Проварити чай 5 хвилин, зніми з вогню і дай йому ще 10 хвилин настоятися під кришкою. Процідити і додати лимонний сік. Омлет на сковороді: 15 швидких та смачних рецептів



17. Імбирний чай із часником



Фото: avrorra.com Це поєднання може бути дивним, але воно дуже здивує приємним смаком. Тобі знадобиться: 4 см імбиру, 2 зубчики часнику, 2 л води. Приготування: Дрібно наріж імбир і часник, відправ у термос і залий їх окропом. Дай чаю настоятися 1-2 години та проціди.



18. Імбирний чай з обліпихою



Фото: 1baikal.ru Для любителів корисного чаю з кислинкою! Тобі знадобиться: 2 ч. л. чорного чаю, 600 мл води, 100 г обліпихи, 2-3 см імбиру. Приготування: Розімни обліпиху, тонко наріж або натрій імбир, додай заварку. Залий чай окропом, дай йому 10 хвилин настоятися і процідити.



19. Імбирний чай із рослинним молоком



Фото: about-tea.ru Особливо смачно виходить із мигдальним молоком. Тобі знадобиться: 4 коробочки кардамону, 5 см імбиру, 900 мл води, 5-7 ч.л. цукру, 4 ч. л. чорного чаю, 180мл рослинного молока. Приготування: Подрібни кардамон у ступці, натрій імбир, залий їх водою і доведи до кипіння. Проварити 5-6 хвилин, додай цукор і вари ще 1-2 хвилини. Засип чай, провари ще 2 хвилини, влий підігріте рослинне молоко і ще трохи провари все разом. Процідити напій.



20. Імбирний чай із лаймом



Фото: dzen.ru Лайм надає цьому чаю екзотичніших ноток, на відміну від лимона. Тобі знадобиться: 3 см імбиру, 1 лайм, коричневий цукор, 1 л води. Приготування: Тонко наріж імбир і лайм, додай цукор за смаком і залий окропом. Дай настоятися чаю в теплі під кришкою 15-20 хвилин.



Імбирний чай для підвищення імунітету



З настанням холодів чудовим зігріваючим напоєм стане імбирний чай. Я покажу вам, як правильно та смачно його приготувати. Імбир підвищує внутрішнє тепло організму, зміцнює імунітет.



СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ





  • Імбир 5 Ломтиков
    корінь


  • Лимон 4 Ломтика
    кільця


  • М'ята 2-3 Штук
    гілочки


  • Мед За смаком


  • Вода 750 Мілілітрів




Крок 1



Поставте воду закипати у чайнику. Очистіть імбир, вимийте лимон та м'яту.



Крок 2



Очищений корінь наріжте тонкими слайсами, для першого разу приготування чаю вам краще покласти скибочок 5-6, якщо сподобається напій, то збільшуйте його кількість поступово. Я кладу 8-9 платівок, мені подобається його гострий смак. Лимон поріжте кружальцями, 3-4 скибочки цілком достатньо.



Крок 3



У чайник для заварювання викладіть імбир, лимон, м'яту.



Крок 4



Коли вода закипить, зніміть з вогню, дайте кілька хвилин їй охолонути, окропом крутим заливати не варто. Додайте воду, залиште на 15 хвилин наполягати чай.



Крок 5



Додайте за смаком у теплий чай мед чи цукор.



Імбирний чай: рецепт, як приготувати в домашніх умовах, як заварити



Імбирний чай завоював популярність у всьому світі не лише як смачний напій, а й як жироспалювач та стимулятор імунітету. Чи дійсно чай має такі властивості, знаємо експерта.



Про що розповімо:



Історія та походження імбирного чаю



Відома історія імбиру налічує близько 5000 років.Його батьківщина є предметом суперечок, але його медичне та духовне застосування вперше було задокументовано у Південно-Східній Азії, Індії та Китаї. У Китаї, наприклад, корінь рослини традиційно використовувався для поліпшення травлення, а в Індії як засіб для зігрівання в холодну пору року.



З розвитком торгових шляхів імбир поширився у всьому світі, завоювавши популярність у Європі та Америці. У кожній культурі напій набував своїх унікальних рис.



Корисні властивості імбирного чаю



«Імбірний чай користується популярністю у всьому світі завдяки своїм потенційним корисним властивостям для здоров'я».



Переваги імбирного чаю для здоров'я:



1. Поліпшення травлення. Імбир стимулює вироблення слини та шлункового соку, що сприяє більш ефективному перетравленню їжі. Це допомагає зменшити здуття живота, газоутворення та дискомфорт після їжі.



Імбирний чай особливо корисний після важкої або жирної їжі, оскільки він прискорює процес травлення та покращує всмоктування поживних речовин.



2. Полегшення нудоти. Імбир відомий своєю здатністю зменшувати нудоту. Його часто використовують для полегшення токсикозу у вагітних жінок та нездужань, спричинених хіміотерапією чи морською хворобою. Напій м'яко впливає на шлунок, знижуючи позиви до блювання та заспокоюючи шлунково-кишковий тракт.



3. Протизапальна дія. Речовина гінгерол, що міститься в імбирі, має потужні протизапальні властивості. Воно допомагає зменшити запалення та біль при таких захворюваннях, як остеоартрит та ревматоїдний артрит.



4. Зміцнення імунітету. Імбирний чай багатий на антиоксиданти, які захищають клітини організму від пошкоджень вільними радикалами.Це сприяє зміцненню імунної системи, допомагаючи організму ефективніше боротися з інфекціями та вірусами. Включення напою до щоденного раціону може стати профілактикою простудних захворювань та покращити загальний стан здоров'я.



Шкода та протипоказання імбирного чаю



Незважаючи на свій багатий поживний склад та безліч корисних властивостей, імбирний чай має низку протипоказань.



Здуття живота та печія. У деяких людей напій може спричинити шлунковий розлад, включаючи здуття живота та печію. Це з тим, що імбир стимулює вироблення шлункового соку, що у деяких випадках призводить до подразнення слизової оболонки шлунка.



Фото: istockphoto.com/Liudmila Chernetska



Вплив на кровотечу. Імбир впливає на згортання крові, тому людям, які приймають антикоагулянти або мають порушення згортання крові, слід виявляти обережність при його вживанні. Корінь рослини посилює ефект цих препаратів, збільшуючи ризик кровотеч.



Взаємодія із ліками. Імбир взаємодіє з деякими лікарськими засобами, змінюючи їх ефективність. Наприклад, він посилює дію інсуліну, що може призвести до зміни рівня цукру на крові. Перед вживанням імбирного чаю людям, які приймають такі ліки, рекомендується проконсультуватися з лікарем.



Вагітність та годування груддю. Імбир здатний стимулювати скорочення матки, тому вагітним жінкам слід уникати надмірного вживання. Під час грудного вигодовування також рекомендується виявляти обережність, оскільки вплив прянощі на немовлят вивчений недостатньо. Найкраще обговорити ці моменти з лікарем.



Рецепти приготування



Приготування імбирного чаю це нескладний процес, який можна адаптувати під свої смакові уподобання.



Класичний спосіб заварювання



Інгредієнти:





  • свіжий натертий імбир - 1-2 столові ложки;


  • вода - 2 чашки;


  • мед або лимон на смак.




Приготування:





  1. Закип'ятіть воду у каструлі.


  2. Додайте натертий імбир.


  3. Зменшіть вогонь та дайте настоятися 10-15 хвилин.


  4. Процідіть, додайте|добавляйте| мед або лимон.




Додавання інших інгредієнтів для покращення смаку та аромату



Щоб урізноманітнити смак імбирного чаю можна додати інші інгредієнти. Це можуть бути, наприклад:





  • чай: чорний або зелений добре поєднуються з імбиром;


  • спеції: кориця, кардамон або гвоздика додадуть напою додатковий смак та аромат;


  • фрукти: шматочки яблук, груш чи навіть апельсина додадуть смачні фруктові нотки;


  • молоко: воно надасть напою унікальний та насичений смак.




Імбирний чай для схуднення



Імбирний чай може сприяти схудненню через кілька механізмів.



По-перше, напій прискорює метаболізм, що сприяє ефективнішому спалюванню калорій. Активні компоненти імбиру, такі як гінероли та шогаоли, стимулюють метаболічні процеси в організмі. Це, у свою чергу, призводить до збільшення термогенезу – процесу виробництва тепла в тілі, що допомагає спалювати жир.



По-друге, корінь рослини сприяє почуттю ситості, що допомагає контролювати апетит та зменшувати кількість споживаних калорій. Вживання імбирного чаю перед їжею знижує бажання перекушувати між їдою.



По-третє, напій допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, що запобігає різким стрибкам інсуліну і знижує тягу до солодкого.



Зрештою, імбир сприяє покращенню травлення.Це допомагає організму більш ефективно засвоювати поживні речовини та позбавлятися токсинів.



Проте не варто сподіватися, що лише імбирний чай може призвести до значної втрати ваги. Не обійтися без фізичних навантажень та збалансованого харчування.



Для схуднення потрібний комплексний підхід. Тільки вживання чаю з імбиром у боротьбі зі зниженням ваги малоефективно.

Схожі записи